Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig skolelei og vet ikke hva jeg skal gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er en 18 år gammel jente. Jeg er veldig skole lei og vil ikke gå på skole noe mer, jeg har lyst å bli hudpleier og vet at det er andre måter å bli det på enn tradisjonell utdanning på skule (det fins kurser osv). Jeg har gått på vg1 Restaurant og matfag, og nå går jeg vg1 helse og oppvekst. Jeg sliter veldig depresjon og angst og jeg sliten veldi med å følge med på skolen, jeg har fått tilpasset skolearbeid og for det meste gjort arbeid hjemme dette året, og jeg vet at det kommer til å bli enda tøffere neste år når jeg må flytte hjemme fra og gå på skole hver skole dag. Jeg begynner å kjenne på angsten og jeg vil egentlig bare droppe ut sånn at jeg slepper å utsette meg for noe jeg absolutt ikke har lyst til. Hva skal jeg gjøre? Foreldrene mine vil ikke at jeg skal droppe ut, men jeg vil helst leve bra liv og ikke sånn som jeg lever nå fullt av angst, depresjon og tilbaketrukken. Skole er en del av livet jeg vet det, men jeg er virkelig lei av dette

SVAR

Besvart 17.04.2020 10:07:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
account_circle