Hopp til hovedinnholdet

Jeg får angst av lagsport og gruer meg allerede til skolen til høsten...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Hele ungdomsskulen har kroppsøving vært forferdelig pga veldig konkurransesyke klassekamerater og mykje press. Vi hadde masse lagsport og eg vet eg ikkje er flink til det. Styrketrening aleine takler eg. Nå skal eg ha gym vg1 til neste år, og eg blir nervøs allerede. Eg har kjempelyst å gå den frisørlinja, men tanken på at eg må ha gym gjer at eg heller vil slutte på skulen. Eg er så redd og får heilt angst med tanke på å ha gym med andre. Har ikkje dokumentert angst eller noko sant, men eg gruer meg allerede så intenst, og det er minst et halvt år til før eg begynner på skulen. Likevel er eg kvalm og nervøs allerede. Er det noko eg kan gjer for å sleppe gym? Iallfall gym med andre? Eller er ikkje det en god nok grunn? Eg griner berre av å tenke på at eg må ha gym med andre, og lagsport. Kva kan eg gjere?

SVAR

Besvart 26.04.2020 18:13:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan mestre bekymringstanker?

Er du en som bekymrer deg mye og som synes det er vanskelig å slutte og bekymre seg? Du har gjerne bekymret deg for hvordan det skal gå på eksamen, hvordan du skal klare å betale husleie og samtidig ha nok penger til mat eller om du i det hele tatt vil komme i jobb etter utdanning? Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd. Her er noen råd på hvordan du lettere kan kontrollere bekymring.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

 

Les mer
account_circle