Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å konsentrere meg i timen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg klarer aldri å konsentrere meg i timen, når jeg gjør lekser eller når noen snakker til meg lenger. Da jeg gikk i 8. klasse kunne jeg sitte en hel time å jobbe konsentrert med noe, men etter at jeg begynte i 9. klarer jeg det aldri lenger. Jeg soner ut i samtaler og enkle ting jeg klarte før, som å skrive en bokanalyse for eksempel, må jeg nå ha hjelp til og søke opp oppskrifter på nettet for. Jeg har blitt veldig surrete og jeg skjønner ikke hvorfor. Det er veldig frustrerende å ikke tørre å spørre om hjelp av lærerne fordi jeg er redd jeg ikke skal forstå, og de må forklare det mange ganger og bli irriterte, og at andre i klassen min skal høre det og synes jeg er dum . Jeg klarer ikke å prosessere informasjon. Kan jeg ha ADHD, fordi jeg får ofte veldig mye energi, og mister det like fort? Samtidig er jeg sjenert noen ganger, med folk jeg ikke kjenner. Går det an å ta medisiner for bedre konsentrasjon, og hvis, hvor kan jeg få tak i det?

SVAR

Besvart 30.04.2020 09:36:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
account_circle