Hopp til hovedinnholdet

Hva kan straffen for trusler mot elever være?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! For litt siden så kom jeg og noen venner opp til rektor, fordi vi hadde køddet litt med vaktmesteren. Når vi var ferdig med møte gikk vi ut av kontoret, og var på vei til klasserommet. Da kom vaktmesteren bort til oss. Så sa han til en av vennene mine "Hvis dette hadde vært på fritida, så hadde jeg tatt deg, bindt deg fast og begynt å banke deg". Vi sa ifra om dette til en lærer, og de brydde seg, men det ble aldri tatt opp. Vi vet selv at dette ikke er lovlig, så hva kan straffen for trusler mot elever være. Vennen min (han som ble trua) var veldig redd for å være ute de neste dagene. Håper du kan svare på dette. Takk for svar på forhånd.

SVAR

Besvart 07.05.2020 14:25:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
attach_file

- Truer en annen med vold

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

 

Les mer
account_circle