Hopp til hovedinnholdet

Nye venner på ungdomsskolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går i 7.klasse og har bare igjen 2 uker før sommerferien og starter på ungdomsskolen i 8.klasse! Jeg gleder meg veldig! Jeg er ganske lei klassen min. Jeg føler også at vennen mine begynner å bli mindre "spennende" å være med og gleder meg til å få nye. Jeg er liksom alltid den som gjør alt riktig og alltid vært "englebarnet". Jeg synes egentlig det er ganske kjedelig og irriterende for jeg forandrer meg og læreren min snakker ofte med meg og sier at den og den ikke har det noe bra og trenger venner. Det gjør at jeg alltid må passe ekstra på alle som ikke har det bra og blir alltid satt med de personene. Jeg vil jo at de skal ha det bra, men det er kjedelig og slitsomt for meg også. Og de er litt frekke. Når jg begynner på ungdomsskolen er jg sikker på at jeg kommer med hu ene som har det dårlig, men jeg vil ha nye venner som ikke kjenner mg, også gjerne noen guttevenner. Hvordan får jeg det? Og er redd for at de gamle vennene mine skal klenge så mye at jg ikke får nye!

SVAR

Besvart 08.06.2020 15:26:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
account_circle