Hopp til hovedinnholdet

Syns t matte er vanskelig. Vet at mange studier krever R eller S matte.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har begynt på vg1 med studiespesialisering nå nylig. Jeg har valgt t-matte, men hadde bare karakteren 4 i matte fra ungdomsskolen. Jeg har vert i et par t-matte timer til nå og synest det ganske utfordrende. Vi hadde også en kartlegger test der vi fikk spørsmål som omgikk grunnleggende matte, altså ikke vanskelige algebra oppgaver. Jeg tror jeg scorte veldig dårlig. Siden første t-matte time har jeg vurdert å bytte over til p-matte, men jeg vet att mange studier har krav om endten r1 matte eller s1+s2 matte. Derfor lurer jeg på om det er ekstremt krevende å bytte fra p matte på vg1 til s matte på vg2 og 3. Jeg har allerede snakket med både mattelærer og rådgiver. De sier de ikke vet. Jeg har også søkt rundt på nettet etter svar uten å bli spesielt klokere. Jeg har stresset mye med de og går med en klump i magen hvar dag og er nesten redd for å jobbe med matte. I tilleg sover jeg dårlig om natten da hodet mitt er fult av tanker som sier jeg aldri kommer til å få jobb:/

SVAR

Besvart 04.09.2020 08:44:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Matematikk på videregående – hva skal du velge?

T-matte, P-matte, R-matte, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vanskelig å finne veien i mattejungelen. Her får du oversikten, så det blir lettere å velge det som passer best for deg.

 

Les mer
attach_file

Ti tips for å mestre matte

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
account_circle