Hopp til hovedinnholdet

Sliter på skolen. Sliter med angst.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hver dag på skolen er slitsom. jeg får lyst til å gråte i alle timer jeg er i, både av sosiale grunner og faglige. jeg føler jeg er for dum for skolen, alt er for vanskelig og jeg får ingenting med meg. jeg soner ofte ut selv om jeg konsentrerer meg om å ikke sone ut, men det skjer ikke bare på skolen. de vanskeligste fagene er matte og spansk, det er som å lese kinesisk. samtidig vet jeg at dette er ungdomskolen og det er viktig at jeg jobber hardt men det hjelper ikke. jeg elsker klasen jeg går i nå og jeg har aldri vært så komfortabel med så mange mennesker i mitt liv, men alt det forsvinner om et halvt år på videregående. jeg vet hvalsangs ungdommer som finnes på min alder, jeg er ikke komfortabel med dem. bare det å gå ut av huset og vite at jeg må møte nye mennesker er en stor utfordring for meg. noen ganger blir jeg så stresset av angst at jeg blir kvalm og må gå ut. jeg takler ikke mer. hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 02.12.2020 11:28:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle