Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å starte med trening når de andre gjør narr av meg

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

goddag. jeg er da en gutt, 16 år. Starta nettopp på vgs1, og blir mer og mer klar over at jeg ikke er fornøyd med min egen kropp. Hvorfor? Fordi jeg er feit.. Ja.. Jeg tok sånn online sjekk, jeg er overvektig. Antagelig høyt kolesterol og hele pakka.. men så er de det.._ Jeg er redd for å bli gjort narr av hvis jeg trener, fordi jeg har blitt det før. Akkurat som om jeg gjør en oppgave (fremføring) så må jeg legge til humor, så jeg er sikker på at de ler MED meg.. og ergo, gjør ikke så god jobb som jeg kanskje kunne (opplevelser fra 10nde trinn.) Men putt det til side.. Jeg liker ikke det jeg ser i speilet, de få gangene jeg ser meg i speilet.. Jeg er ikke "stygg", men jeg er rett og slett feit, noe som får meg alltid til å ha på meg jakke/genser.. Kan ikke trene hjemme, de gjør narr av meg. Kan ikke trene ute, føler jeg blir dømt av folk som går forbi, og familien min gjør narr av meg hvis de finner det ut.. hvorfor? Aner ikke. Jeg VIL bli tynn for min egen skyld, for jeg føler at jeg ikke utnytter mitt fulle sosiale(og skole) potensial, fordi jeg er for opptatt hva folk syntes fordi jeg er feit. Prøver ofte å gjøre noe annerledes, "styrke" min egen selvtillit, som f.eks gå bort til en unge i den nye klassen min, å introdusere meg selv, spørre hvor han/hun er fra.. (vi har ikke hatt "bli kjent" greie ennå..) men jeg feiget ut, fordi jeg følte meg litt ... jeg vet ikke.. hadde lyst, men kunne bare ikke.. jeg vil lissom være hyggelig.. jeg er det av natur.. men de eneste jeg "kjente der" (som var i pulja mi) var folk som .. jeg visste så ned på meg.. fordi jeg kjente dem før, da jeg var enda feitere... så det føles som de har ballegrep på meg ellerno, ekke sikker, de ser lissom "gamle feite meg", for som barn, var jeg dritfeit.. (syntes jeg ihvertfall da jeg ser på bilder) Hm.. Vet ikke om dere får no ut av dette.. Hvis dere har svar på noe annet enn spørsmålet mitt, kanskje noen tips, please, go ahead. Takker og bukker, G

SVAR

Besvart 25.08.2011 13:46:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Styrketrening

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

 

Les mer
account_circle