Hopp til hovedinnholdet

Jeg har nemlig veldig lyst til å studere medisin når den tiden kommer.

account_circle

SPØRSMÅL

Hallo!

Jeg er en gutt på 15 år som sitter med en del spørsmål inni meg når det gjelder videregående og studier etter der igjen. Jeg skal nå 1 mars 2008 søke til videregående skole. Jeg har tenkt endel på hva jeg skal søke og jeg har vært usikker på om jeg skal sette Musikk,Dans og Drama eller studiespesialisering på første valget. Etter masse tenking har jeg bestemt meg for å velge studiespesialisering på første valget. Tror jeg..

Jeg har jo også tenkt på videre studier når jeg har tenkt på videregående skole. Jeg har nemlig veldig lyst til å studere medisin når den tiden kommer. Jeg har mye kunnskap og jeg er den type menneske som kan bli en veldig god lege. Jeg har hatt lyst til å bli lege siden jeg var 6 - 7 år. Jeg er fullstending klar over at jeg må oppnå spesiell studiekompetanse for å ha et grunnlag til å søke til medisin.

Jeg har snakket med rådgiveren på skolen mange ganger når det gjelder medisin og videregående. På ungdomsskolen har jeg hatt fransk som tilvalgsfag, det første året gikk det utrolig bra, men i 9ende klasse ble jeg syk og mistet mange fransk timer. Derfor har jeg hengt etter i fransken og kan absolutt ingenting. På videregående skal vi jo fortsette med fremmendspråket Tysk, Spansk eller Fransk. Da kan jeg velge helt på nytt og velge tysk eller spansk eller starte på nytt med fransken. Det er det jeg har utrolig lyst til, men da må jeg ta fransk over 3 år på videregående. Hvis jeg velger å fortsette med fransken uten å begynne på nytt får jeg kun 2 år på videregående.

Rådgiveren på skolen og lærerene sier at jeg må velge fransk videre for å komme inn på medisin, fordi da får jeg det siste skoleåret til å kunne ta fag eller no for å få ekstra studie poeng.. det er i hvertfall noe sånt. men jeg har ikke lyst, men må jeg så må jeg.. men stemmer det ? Må jeg fortsette med fransken når det gjelder det jeg vil videre ? Jeg ser ikke bort i fra å ta fag etter videregående, så det er greit..

Og en ting til siden jeg er interessert i medisin, er det noen bøker, nettsider dere kan anbefale når det gjelder det ? Noe anatomi greier hvis dere skjønner..

: )
account_circle