Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skrive en bra feriesøknad?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, det jeg lurer på er hvordan skriver jeg en bra ferie søknad? Mamma er ikke helt sikker på hvordan hu skal skrive det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tipper du mener en søknad til skolen om fri utenom skolens feriedager?

 

Alle skolene har et regelverk knyttet til dette, tipper det ligger på skolens hjemmeside, det er vanlig. Der finner du også kanskje et skjema som må fylles ut ved søknaden. Alternativt kan du spørre på skolekontoret der du går om hva som er reglene for søknad om fri fra skolen din.

 
Det er alltid lurt å si noe om hvor du skal, hvilke dager du ønsker å ta fri, og om du skal gjøre noe/ oppleve noe som vil kunne gi deg kunnskap som du kan bruke i skolehverdagen og livet forøvrig.

 

I tillegg vil det være lurt å si noe om hvordan du skal ivareta den tapte undervisningen i de ulike fagene og eventuelt om du skal gjøre lekser på reise/ferie. Noen har også mulighet til å ha en presentasjon for klassen etter en ferietur, men det tror jeg mange skoler velger å gå bort fra av mange årsaker.

 

Lykke til og god tur om søknaden blir invilget.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag