Hopp til hovedinnholdet

Stresser mye pga. skole. Hvordan stresse mindre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Skolen begynner å ta over livet mitt, jeg går 1 året på videregående og jeg har prøver flere ganger i uka. Jeg er en person som stresser hele tiden! Hvordan kan jeg stoppe å stresse så mye, og bli mer glad og "carefree"? Hilsen Stressa

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

 

Det høres ut som du har mye å gjøre, og at du blir veldig stresset av det. Det er heller ikke så rart at man føler seg stressa i enkelte perioder når man har mye å gjøre og det er mye som skjer. 

Det kan være sunt å være litt stressa, slik at man blir effektiv og får gjort ting, feks. skolearbeidet. Samtidig er det viktig at stresset ikke tar overhånd. 

 

 For å redusere stress, er det viktig å ha god struktur og disponere tiden sin godt. Det er også viktig å sette av tid til avslapping og fri innimellom effektiv leksejobbing. Altså, det beste er å få til en god balanse! 

 

Noen trenger hjelp til å finne en slik balanse. Ta en prat med helsesøster eller sosiallærer på skolen din om stresset du opplever.  Få hjelp til å sortere og prioritere. Ta også gjerne en prat med lærerene dine i de ulike fagene og få hjelp til å sortere viktig/ikke så viktig rundt skolearbeiedet. Hva bør du ha mer fokus på, og hva kan du ha mindre fokus på?

 

Noe som er veldig viktig, er å få nok søvn. Det er superviktig for overskudd, konsentrasjon og innlæringsevne. Legger ved noen artikler under, som du kan finne nyttige tips i.

Håper dette var til hjelp :-)

 

 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Jente jobber med leksene sine (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag