Hopp til hovedinnholdet

Begynt VGS, Trives ikke i klassen. De andre er så smarte. Slutte på skolen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I morgen er jeg ferdig med første uken på vgs! Jeg har valgt Studiespesialisering. Jeg valgte denne linja fordi jeg er usikker på hva jeg skal gjøre og hva jeg vil bli videre. Først gledet jeg meg til å begynne på skolen igjen, helt til jeg fikk vite hvem jeg kom i klasse med. Jeg kom ikke i klasse med en eneste jeg kjenner. Jeg har blitt litt kjent med de i klassen. Alle er tydeligvis utrolig SMARTE. 5 av guttene har over 5,1 i snitt. Han ene har 5,7 og en jente har 5,6 og skal bli lege. De alle snakker et språk som advokater eller politikere. De virker så voksene med mål i livet og vet hva de skal gjøre videre i livet. Alle unntatt jeg og en annen jente skal ha T-matte (vanskelig matte) Jeg føler meg så dum i den klassen, jeg gikk ut med 4,8 i snitt. Lærerne liker godt de elevene som er flinke og mye muntlig i klassen. Jeg tørr ikke å rekke opp hånda fordi jeg klarer ikke å snakke son som dem. Det føles som jeg er i et rom med einstein og barna hans. Ikke bare det, jeg har blitt utrolig lei skolen og syntes mange av fagene er vanskelige. De andre syntes det er lett. Jeg klarer ikke ta T-matte, jeg kan ikke matte like godt som før. Og man kan bare få spesiell studiekompetanse hvis man velger T-matte. Det betyr at jeg får generell studiekompetanse. Men dette valget er litt tidlig å ta enda siden jeg ikke vet hva jeg vil bli. Alt er stress og jeg har tenkt og tenkt, og har funnet ut at jeg vil droppe ut av vgs. Jeg er bare såå utrolig lei og jeg har mistet motivasjonen helt. Før gledet jeg meg til skolen for å møte venner og lære noe nytt var morsomt med folk du kjenner. Men nå sitter jeg på kveldene og gråter fordi jeg gruer meg til skolen. Jeg har kommet i en slags deprisjons stund pga skolen. Jeg klarer hvertfall IKKE 3 år til på skolen. Så i dag snakket jeg med rådgiver og jeg skal snakke med han i morgen, jeg skal fortelle han at jeg har tenkt å droppe ut av skolen. Men jeg er redd jeg vil angre, akk nå er alle drømmene og håpene mine om en bra jobb knust. Fordi jeg er ikke like motivert som før og bryr meg ikke om skolen. I 9'ende hadde jeg 5,4 i snitt og ble tilbudt vgs opplæring i 10'ende. Men i slutten av tiende gikk det nedover og jeg gikk ut med 4,8 i snitt. Nå er jeg bare usikker og vil ta noen år fri fra skolen. Det hadde vært lettere hvis jeg hadde hatt lærere å snakke med som forstår meg og venner i klassen som ikke er så seriøse. Men men, er 10 år bortkastet på skolen? Jeg har også tenkt på å bytte til Service og samferdsel fordi jeg har hørt at der gjør de ikke så mye og fordi bestevennina mi går der og sier at det er bra. Hva syntes du/dere? Hilsen en så usikker og dum jente som ikke duger til noenting. :(

SVAR

Besvart 04.09.2012 10:03:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

 

Les mer
account_circle