Hopp til hovedinnholdet

Har Asperger, klarer ikke å konsentrere meg om skolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk diagnosen asbergers syndrom i sommer, og har nå endelig kommet i gang med tilpassing i fohold til skole (jeg går studiespesialiserende VG3). Jeg bor også alene sammens med min lillesøster (som forsovet også sliter psykisk). Problemet er at jeg allerede har et så stort fraver at jeg har fått fare for ikke vurdert i alle fag. Jeg er stort sett demotivert, selv om jeg har lyst til å fullføre. Jeg har veldig mye å ta igjen i tillegg til privatist eksamen (både nå til jul og til vår) og vet ikke helt hvordan jeg skal ta tak i dette. Jeg klarer ikke å orientere meg inne på its learning (alle planer, lekser, innleveringer osv. er der inne i forskjellige rom) og ikke alle fagene har periodeplan som jeg kan følge (leksene blir sagt i timen og jeg glemmer dem som oftest med en gang fordi det er så mye som skjer rundt meg). Jeg sliter også i mange av timene fordi jeg rett som slett ikke vet hva jeg skal gjøre. Spesielt er det et fag som er lagt opp til tavleundervisning hver time (vi har 2+2 timer i uken), og det gjør meg utrolig sliten og uroling(og jeg glemmer alt etterpå). Jeg sliter også med en del depresjon og angst (redd for å gå inn i klasserom, sitte midt i klassen, gå i kantina...), i tillegg til at jeg sliter med søvn. Jeg er i det siste også blit utrolig hektet på online spill, noe som ikke er spesielt bra, fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg om eller tenke på noe annet (men jeg vil ikke slutte heller, fordi jeg har for første gang fått meg "venner" der). Livet for øyeblikket er fulstendig kaos og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Ting går for fort, men samtidig for sakte. Jeg vet ikke hva slags rettigheter jeg har og hva jeg kan kreve av lærerne. Jeg har gått til BUP i 1 1/2 år og er nå i kontakt med PPT som hjelper meg med en del praktiske ting. Jeg føler også at lærerne tror at jeg er dum og hjelpesløs. Jeg er bare for sliten til å ta tak i det. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 23.11.2012 15:45:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Skoleåret 2020/2021 er det innført midlertidige endringer i fraværsregelen. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertidige reglene betyr for deg.

 

Les mer
account_circle