Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Hvordan kan jeg lære meg 4 språk flytende?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente som sliter med språkene. Jeg må lære tysk, norsk, engelsk og vietnamesisk. Hvordan kan jeg lære dem veldig rask? Jeg kan ikke snakke eller skrive vietnamesisk, men jeg må lære det for å kunne snakke med familien min som er i Vietnam. Jeg trenger å lære tysk fordi jeg skal begynne på studiespesialisering. Norsk sliter jeg med, fordi jeg er ikke flink når det gjelder skriving. Jeg vil også lære engelsk fordi jeg er så lei av å driti meg ut foran alle. Jeg vil lære alle de 4 språkene rask. Kan dere hjelpe meg åssen jeg kan lære å snakke flytende, norsk, engelsk, vietnamesisk og tysk ? og kunne skrive bra på alle de 4 språkene? Hva burde jeg gjøre hver dag for å kunne snakke godt? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er vanskelig å lære nye språk. Den beste måten er å praktisere dem mest mulig - altså snakke med andre som kan språket godt. Hvor lett man har for å lære et språk, vil variere fra person til person - og det er derfor vanskelig å gi noe konkret svar til deg utover at du må øve og øve. Det kan være lurt å konsentrere seg om noen få språk av gangen, i steden for å prøve å lære alle på en gang.

Generelle råd: les litteratur på språket, jobb hardt med fagene på skolen, meld deg på språkreiser, kurs etc., få et godt ordforråd og ikke bry deg om du uttaler ordene med aksent - det viktigste er at du snakker forståelig, ikke at du snakker som en innfødt.

 

Lykke til med språkopplæringen!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nyttig å vite om språkreise

Flere og flere ungdommer ønsker å komme seg ut i verden for å oppleve kultur, lære språk, eller for å få litt sol på kroppen. Her får du en guide om hva som er viktig å huske på.

Les mer

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Finn rutiner for å jobbe mer effektivt med leksene (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag