Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 16, er trist. Har det bra hjemme, men lei skolen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hvorfor er eg så trist har det bra hjemme men dritlei skolen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no!

Det er ikke så lett for meg å gi deg noe klart svar på hvorfor du er trist dessverre. Det kan være mange årsaker til det. Ut ifra det du skriver har det kanskje mest med skolen å gjøre? Hvordan er skolemiljøet ditt da? Har du gode venner der? Blir du tatt godt i mot? Blir du mobbet? Er det mye lekser? Er lærerne greie? De andre elevene, er de greie? Er skolen lett? For vanskelig? Er du rett og slett lei fordi du vet at skoleåret snart er over og du gleder deg til sommerferien?

Det kan være mange årsaker til at du ikke trives på skolen, og er trist og lei deg. Det som kan være litt oppløftende å tenke på er at det kan gjøres noe med det aller meste! Men da er du nødt til å fortelle noen om hvordan du har det, og hva som plager deg. Har du en lærer du liker som du kunne snakket med? Vet foreldrene dine hvordan du har det? Dersom du synes det er vanskelig å snakke med noen av disse kan helsesøster på skolen din være en bra person å ta kontakt med!

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan ungdom i sorg slite med i forhold til skolen?

Trist jente (COLOURBOX.COM)

På skolen kan ungdom i sorg merke endringer i sine faglige prestasjoner. Ungdom som er særlig fokusert på sorgen, opplever større endringer i å prestere faglig på skolen enn de som har sorgprosessen mer på avstand i hverdagen.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen