SVAR
Besvart 20.01.2015 17:00:50
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Du forteller at du blir mobbet på skolen din og ønsker råd om hvordan du kan stoppe mobbingen. Det er ikke greit at du blir mobbet. Skolen har et ansvar for at du ikke skal bli mobbet på skolen. Kan du snakke med sosiallærer, rådgiver eller rektor på skolen du går på? Du kan avtale et møte med noen fra skolen som kan hjelpe deg. Det kan være lurt å skrive ned det du ønsker å ta opp. For eksempel fra episoder der du har blitt mobbet. Det kan også være fint om du kan fortelle hva mobbingen gjør med deg. Ta gjerne med deg noen du stoler på når du skal i møtet. Har du fortalt foreldrene dine om at du blir mobbet? Det er lurt å fortelle det til foreldrene sine når man blir mobbet slik at du kan få støtte fra dem i en slik vanskelige situasjon. www.ung.no/oss/mobbing/
Du kan kreve at skolen skal være profesjonelle i forhold til å takle konflikter, de plikter å ta deg på alvor og lytte til hva du har å si. Samtidig så kreves det av deg at du er saklig og legger frem meningene dine på en høflig måte. Jeg legger en link til deg her. Er det vanskelig for deg å snakke med noen som er ansatt på skolen kan du gå til helsesøster på skolen og fortelle om problemet.
Du spør også om du kan nekte å gjøre lekser uten å få anmerkning. Det kan variere fra ulike skoler. Bestemmer rektor på skolen at dere skal ha lekser og du ikke gjør det når det står på lekseplanen, så kan du få anmerkning. Lykke til.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.
Les mer
attach_file
Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer