Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14, redd for å miste venninnen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne så jeg går rett på saken. Da jeg var 3 ble jeg kjent med min gamle bestevenn. Vi var bff til 5 klasse. Da ble hun venn med en annen og de begynt og mobbe meg. Jeg fik høre at jeg var tykk,dum,stygg og sånt. Om det ikke var nok det åre fikk jeg nye lærere. Det var søsteren min sine gamle lærere. De sammenlignet oss hele tiden. Jeg fikk alltid høre at søsteren min haddemklart dette bedre eller søsteren din kan hjelpe deg hun er bedre en deg. Resten av barneskolen gikk jeg alene uten noen venner. Min gamle bestevenn hadde blitt den populære jenten i klassen og hun og de aldre populære mobbet meg fra 5. - 7. Lærerene brydde seg ikke. Fordi jeg alltid har hørt alt det negative med meg selv tror jeg ikke at det er noe positivt der og har problemer med og stole på folk. Da jeg begynte i 8 klasse fikk jeg meg venner og for første gang på lang tid gledet jeg meg til skolen. Men nå som ferien snart er over har vi fått vite kontaklærerene våre for 9en og det er de 2 som søsteren min hadde og da hun hadde de gikk hun ut med et snitt på 5,7 og det vil ikke jeg klare for jeg er ikke så skoleflink. I går fikk jeg vite av bestevennen min at hennes andre bestevenn skulle begynne i klassen vår. Jeg er kjempe redd for at dette skal bli barneskolen på nytt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det siste året på barneskolen gikk jeg rundt med selvmords tenker og jeg vil ikke gjøre det igjenn hva skal jeg gjøre???

SVAR

Besvart 21.08.2013 23:01:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle