Hopp til hovedinnholdet

Kan skolen stryke fravær fra forrige skoleår?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :) Jeg var mye syk når jeg gikk andre året studiespess på grunn av urinveisinfeksjon. Det ble etter hvert en kronisk sykdom, men jeg fikk fravær. Jeg ga lærerne legeerklæring og masse ark om når jeg hadde vært syk og ikke på skolen, men den tiden byttet vi mye kontaktlærer. Så det ble aldri tatt hånd om, og jeg gadd ikke mase på de. Det er jo min feil da at det ikke ble ordnet opp i, siden jeg aldri gjorde noe mere med det. Helt ærlig så viste jeg ikke hvor viktig det med å få det som gyldig fravær var. Så jeg lurer på om jeg kan endre det, men da må jeg også få nytt vitnemål? Går det? Var myyye syk og hos lege, og har oppi 20 dager fravær bare andre året. Hvordan besto jeg egentlig det året da?? Jeg lurer også på hva jeg skal si til avdelingslederen om det? Jeg kan jo ikke ha alt det på vitnemålet? Han er ikke så lett å prate med og jeg må komme med veldig konkrete spørsmål og svar. Men alt er jo min feil, jeg skulle tatt tak i det før... Hilsen en stressa og sliten jente

SVAR

Besvart 05.10.2016 16:08:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Fram til og med 31. oktober 2020 er det innført midlertidige fraværsregler. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertige reglene betyr for deg som elev.

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
account_circle