Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sjenert, og litt nervøs for å begynne på vgs!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Til høsten skal jeg starte på VGs. Jeg er fortsatt usikker på hvor jeg vil starte da jeg nesten ikke har noen venner. Jeg er kul og godt likt, men jeg tørr ikke å bli kjent med nye mennesker. Jeg er alltid redd for å drite meg ut og redd for hva folk skal tenke om meg. Jeg er egentlig en litt kjedelig person og finner det ikke naturlig å bare ta initiativ til en ny samtale. På VGs vil jeg selvfølgelig også bli med på buss og alt. Problemet er at gjengene fra ungdomsskolen allerede har blitt lagd og jeg vet ikke hvor jeg passer inn. Hvordan skal jeg få meg venner iom jeg er utrolig sjenert og tilbakeholden? Hvis noen snakker til meg så går det bra, men jeg tørr virkelig ikke å selv ta kontakt. Dette har gjort meg veldig lite sosial og jeg sitter for det meste alene på rommet mitt. Kan dette minne om sosial angst? Jeg har et stort ønske om å kunne endre dette, men jeg vet ikke helt hvordan. Og iom at jeg føler at gjengene allerede er lagd, så blir det litt problematisk.

SVAR

Besvart 30.04.2017 15:06:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle