Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst, depresjon, spiser sjelden og sover lite

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Eg er en jente på 16 , å har angst og depresjon. Eg har snakket med 3 forskjellige psykologar , men eg har ikkje fått noko hjelp. Eg har levd med depresjon meir enn 5 år og foreldra mine vet ikkje om det. Eg sliter med fysiske plager som ryggsmerter og brystsmerter men legene sier at dei ikkje kunne finne noko. Eg blei mobba av læraren min på ungdomskolen min , når eg startet på vgs blei ej utestengt av vennane mine, foreldrene mine legger karakterpress på meg og vil at eg skal bli en lege. Eg blei seksuelt trakassert av bestevenninnens far uten at noen vet om det. Eg eter sjeldent og søv lite. Eg er åleine , kva skal eg gjere ? hilsen anonym

SVAR

Besvart 31.08.2017 23:18:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

 

Les mer
account_circle