Hopp til hovedinnholdet

Mye har forandret seg etter at jeg begynte på videregående skole.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er nå ferdig på ungdomsskolen og har begynt på VG1. På ungdomsskolen var jeg veldig glad og tenkte ikke så veldig mye på alt, men etter jeg begynt på VG1 har alt forandret seg. Jeg har blitt veldig skolelei og føler meg veldig deprimert og sliten hele tiden, også er jeg ikke så veldig sosial heller og samtidig så har jeg en søster som er deprimert, men hun har det mye verre, og da føler jeg at vi påvirker hverandre med å være trist. Jeg kvir meg veldig til å gå på skolen, fordi jeg klare ikke å konsentrere meg, fordi jeg bare tenker jeg vil bli voksen. I helgene klarer jeg heller ikke å tenke på noe annet en skole, så jeg føler hver dag er tung å komme igjennom. Mamma sier at jeg ikke er deprimert, men at jeg bare har fått en periode, siden det er skolestart og alt er nytt. Men orker ikke å ha det slik hele tiden. også har jeg lest at sann behandling kan ta veldig lang tid, og det at jeg har det sann gjør meg mer lei meg. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 27.08.2018 20:44:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva er stress?

Stress er et ord vi bruker hele tiden uten å tenke særlig over hva vi legger i det. Men hva betyr det egentlig? Hva skjer i kroppen når vi er stressa?

 

Les mer
account_circle