Hopp til hovedinnholdet

Gruer seg til å starte på Vgs. Forskjell fra u-skolen til studiespes

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal begynne på videregående i år. Jeg gruer meg veldig siden jeg kjenner absolutt ingen andre som begynner der. Jeg tenker jeg må snakke høyt de første dagene men jeg er litt sjenert så jeg er litt redd jeg ikke vil få venner. Jeg er også redd jeg kommer til å bli mobbet, egentlig ingen grunn men jeg er bare overtenker. Jeg lurer også på hva forskjellen på ungdomsskolen og studiespesialiserende på vgs er, og om det er noen i det hele tat

SVAR

Besvart 11.03.2020 20:23:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

 

Les mer
attach_file

Redd for å dumme deg ut?

Ingen har lyst til å dumme seg ut. Men det er dumt hvis det skal hindre deg i å gjøre det du har lyst til. Å trosse frykten for å dumme seg ut er bra for mestringsfølelsen og selvtilliten.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle