Hopp til hovedinnholdet

Gruer seg til å starte på Vgs. Forskjell fra u-skolen til studiespes

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal begynne på videregående i år. Jeg gruer meg veldig siden jeg kjenner absolutt ingen andre som begynner der. Jeg tenker jeg må snakke høyt de første dagene men jeg er litt sjenert så jeg er litt redd jeg ikke vil få venner. Jeg er også redd jeg kommer til å bli mobbet, egentlig ingen grunn men jeg er bare overtenker. Jeg lurer også på hva forskjellen på ungdomsskolen og studiespesialiserende på vgs er, og om det er noen i det hele tat

SVAR

Besvart 11.03.2020 20:23:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Redd for å dumme deg ut?

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Kort om selvtillit og selvfølelse

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

 

Les mer
account_circle