Hopp til hovedinnholdet

Vgs: Jeg er lite motivert for å være på skolen. Finnes det noe alternativ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med å stå opp og gå på skolen og kommer alltid for sent pga dette. Skolen er rett slett for tungt for meg. Jeg får gode nok karakterer, men jeg hater å måtte sitte i klasserommet. Jeg gjør alltid ting i siste sekundet eller ikke i det hele tatt fordi jeg er så vandt til at alle ville «bruke» meg for karakterer og jeg følte jeg bare ikke klarte å gjøre oppg bra nok. Det går utover andre når vi har grupper og det er det siste jeg vil. Under koronaperioden når vi var både på skolen og online, så var det en superbra løsning for meg! Er det noen linjer eller skoler som kan være lignende eller som kan gjøre fagene mye mindre tungt og kjedelig? 2. VGS nå men har ingen anelse hva jeg vil bli. Jeg går studie og det er så draining å sitte i timen, jeg orker aldri å jobbe for jeg får jo det ikke til uansett. Er det noen alternativ VGS?

SVAR

Besvart 22.09.2020 19:53:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
account_circle