Hopp til hovedinnholdet

Mistrives på skolen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som for tiden går vg2. Jeg mistrives veldig på skolen min, og har utrolig lyst til å bytte skole. Jeg har ingen å være sammen med, bare muslimer i klassen ( fører til kulturforskjeller), vennene mine går på skoler langt unna. Planen var egentlig at jeg skulle bytte skole nå i vg2. Jeg kom dessverre ikke inn på ønsket skole fordi de hadde innskrenket klassene. Jeg hadde heller ikke fortrinnsrett slik som elevene ved skolen. Jeg hadde et snitt over 5.0, men det var dessverre ikke godt nok. Mit motivasjon for fjorårets skoleår var ''slapp av, neste år bytter jeg skole'' og dette holdt karakterene mine veldig oppe. Nå vet jeg derimot at å komme inn på denne skolen blir svært vanskelig. Selv om jeg var deprimert i fjord, klarte jeg på en eller annen måte og holde masken. På nåværende tidspunkt er jeg veldig deprimert. Jeg klarer derfor ikke konsentrere meg om det jeg leser, og bruker utrolig lang tid på å forstå ting. Vi hadde en prøve forleden, hvor jeg satt og leste i strekk fra fredagen til søndag. Jeg endte opp med 4/5. Dette er jo deprimerende for meg i seg selv. Jeg vet ikke om min depresjon har betydning for konsentrasjonen, men har fått med meg at hjernen produserer et spesielt stoff dersom en person er deprimert. Jeg var jo ganske deprimert i fjord også, men da hadde jeg et håp. .... Jeg vurderer nå og bytte skole etter jul. Noe jeg er redd for er da at jeg vil mangle vurderingsgrunnlag slik at karakterene mine på den nye skolen uansett blir dårlige. Slik at hvis jeg feks bare får femmere på vurderinger, setter læreren meg ned til 4 fordi jeg ikke har et likt vurderignsgrunnlag som andre.Jeg vet at denne skolen har ledige plasser. Dersom jeg ikke får byttet skole, lurer jeg på hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer nesten å ta et friår, og vikrelig KVITTE meg med denne tristhetsfølelsen som bærer med meg hver dag. Slik at jeg neste år kan begynne i vg2 på nytt. Hvis dette skjer, vil jeg gjerne ta 1-2 fag som privatist til våren (fra vg2-utdanningsprogram) slik at jeg kan bruke friåret mitt på noe, og dessuten gjøre meg ferdig med enkelte fag, slik at det blir lettere for meg neste høst. Jeg er også innstilt på å finne meg en jobb. Jeg har jobbet mye tidligere, og har gode attester :) Jeg lurer på om dere har noen tips / råd til meg om hva jeg burde gjøre ? Jeg har prøvd å snakke med sosialped. lærere på skolen , men skolen min er veldig dårlig organisert, Det er ingen helsesøster på skolen min som jeg kan snakke med. Håper dere har noen tips til en liten jente :)!

SVAR

Besvart 07.11.2011 13:45:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem har rett på hjelp fra oppfølgingstjenesten?

Ikke søkt videregående skole? Sluttet på skolen eller som lærling? Oppfølgingstjenesten arbeider med og for ungdom som har rett til videregående opplæring.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
account_circle