Hopp til hovedinnholdet

Jente, 16 synes livet er slitsomt

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg orker ikke mere, alt med livet er meningsløst! Jeg krangler mye med mamma, krangler med lærere og alt er bare drit. Tenker hele tiden på hvor bra alt var før vi måtte flytte, mamma og pappa skilte seg noen år etter det. Jeg er egentlig en person som tar livet seriøst, og har lyst på bra jobb. Og gjøre det godt på skolen, og de kan jeg vist jeg vil, jeg vil men orker det ikke. Ting er så slitsomt! Mangen ganger sagt at nå vil jeg dø, men jeg kommer aldrig til å ta selvmord. Men hva skal jeg gjøre for å komme meg på bena igjen?? Åå nei jeg kommer ikke til å gå til en psykolog!

SVAR

Besvart 24.04.2013 21:35:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Du er ikke alene!

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle