Hopp til hovedinnholdet

Når kan skolen sende ut varsel om fare for IV i et fag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, har fått melding om at jeg kan få ikke vurdert i matematikk dette halvåret. Dette pga. at jeg var på stevne den fredagen vi hadde en prøve, dette er det eneste fraværet jeg har i år, og jeg går på idrettslinje så fraværet blir stilt som ikke gjeldende. Jeg fikk beskjed om å være der på gjenværende prøver og gjøre innleveringer. i tillegg sto det at jeg må ha minimalt med fravær, da vi har matte på fredager vil det si at jeg kommer til å være borte noen fredager til pga stevner. er dumt om dette må gå utover viktige stevner når jeg driver med toppidrett på så høyt nivå. Det er noen andre som også har fått slike advarsler når de var syke, de fikk da beskjed om at de måtte gi beskjed om at de ikke kom dagen før for å kunne få tatt igjen prøven. Men de kunne jo ikke vite at de skulle li syke.Mitt spørsmål er egentlig om det finnes noen regler om hvilke grunnlag man må ha for å sende ut en sånn advarsel?

SVAR

Besvart 09.02.2015 12:40:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Fram til og med 31. oktober 2020 er det innført midlertidige fraværsregler. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertige reglene betyr for deg som elev.

 

Les mer
account_circle