Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli bedre i matte?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Dette er sikkert et ofte stilt spørsmål men jeg trenger hjelp til å få bedre matte karakterer, og andre karakterer generelt. Jeg skal begynne på vgs til høsten, men på skolen jeg vil på er det 4,7 i snitt og jeg har bare 4,5. I tillegg har matte karakterene mine gått veldig ned selvom jeg har jobbet like hardt som før. Hadde bare 4ere i matte i åttende og niende, men nå har jeg gått ned til 3 og 3-. Har prøvd å spørre læreren min om det men han sier bare at jeg har vært «uheldig» med prøvene. Hva skal jeg gjøre for å få opp snittet, og klare matte slik som før?

Besvart 11.01.2019 14:46
 

Svar
Hei

Her må du spørre læreren på nytt. Du må vite hva som skal til for å gå opp igjen til karakteren 4. Spør hva du skal trene mest på. Spør hva det konkret er du ikke får til nå? Hvis han mener du bare har vært uheldig, må du spørre hva det er du har vært uheldig med.
For andre fag gjelder mye av det samme. Hvis du karakteren 4 i et fag, må du spørre hva som mangler for at du skal gå opp til karakteren 5. Hvilke mål må du jobbe bedre mot, osv. Det er lærerne i de forskjellige fagene som er nøkkelen, det er de som kan spore deg til å jobbe målrettet.
Se ellers om det er noe å hente i den vedlagte artikkelen.


Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer