Hopp til hovedinnholdet

Karakterene stresser meg egentlig veldig mye. Hva bør jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går nå første halvåret i 10 klasse og det er snart ferdig. Karakterene mine er ikke akkurat så bra. Har ca 2 2-ere 3 5-ere 3 4-ere or resten 3-ere (ca 5 3-ere). Dette halvåret har vært veldig vanskelig for meg. Sliter generelt sosialt på skolen med angst osv og har ikkje hat motivasjon til å gjøre så mye skole arbeid siden jeg har hatt nok med meg selv. Dette stresser meg egentlig veldig mye med tanke på at det er 10 klasse og alle sier at man skal gjøre det bra osv...Har lyst på en god utdanning, men vet ikke om det går med disse karakterene. Har egentlig ikke vært en av de som har så gode karakterer og jeg fortsetter og sammenligne meg selv med de som får bedre karakterer. Syntes også at skolen bør bli flinkere å legge til rette til at alle skal få vise det de kan i fagene med tanke på at ikke alle er like muntlig. Hva bør jeg gjøre? Har dere noen tips eller noe som kan roe meg ned? Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 17.12.2019 16:53:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle