Hopp til hovedinnholdet

Er karakterene i 8 klasse viktige når man søker videregående skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei dere!! Spørsmålene mine er om karakteren på ungdomsskolen!! Jeg lurer at hva skjer hvis jeg få lav snitten i 8 trinn og ikke 9 og 10 trinn. Er karakteren i 8 klasse viktig? fordi om 2 år, så skal jeg bli ferdig med ungdomsskolen!! Da skal jeg begynner på videregående, og der måtte de få vite hvor høy snittene mine er!! Må jeg få en høy karakteren i 8 trinn eller karakteren i 8 trinn er ikke viktig like som 9 og 10 trinn? Teller de 8 trinnkarakteren også? Jeg vet at 10 trinn er viktig med om å få en høy snittene, men hvis jeg få lav karakteren i år, betyr det at jeg måtte velge en annet videregående som har litt lavere snitten også? Eller kan dere forklarer hvordan karakteren funger? Hilsen en gutt

SVAR

Besvart 18.02.2020 20:39:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
account_circle