Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre med at jeg blir vurdert etter det personlige?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en 16 år gammel jente som snart skal fullføre mitt siste semester på ungdomsskolen. Siden det er mitt siste semester står karakterene mine sentralt. På skolen opplever jeg at én av mine kunst og håndverklærere lar sine personlige oppfatninger om meg stå overfor vurderingen av mine produkter. Med andre ord opplever jeg at læreren min ikke er objektiv og rettferdig, ettersom hennes negative persepsjoner og tolkninger om meg påvirker karakteren min. I dette øyeblikket ligger jeg mellom karakter 6 og 5, men jeg er redd for hun skal trekke meg ned til karakter 5 siden det er hun som er hovedlæreren i faget. Hva kan man gjøre i en slik situasjon? Dersom hun trekker meg ned, kan dere gi meg noen tips/råd på hvordan man gir en god "klage"? Dersom jeg finner ut at hennes negative assosiasjoner til meg kan kobles mot rasisme, hva skal jeg gjøre, da? Dersom skolen ikke tar klagen min på alvor, hvem skal jeg henvende meg til, da? Takk på forhånd, setter stor pris på ung.no!

SVAR

Besvart 14.05.2020 11:31:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik klager du på karakteren

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
account_circle