Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon og selvmordstanker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter veldig med depresjon, og klarer ikke å konsentrere meg på skolen fordi jeg bare har selvmordstanker hele tiden. Jeg har gått i en klasse på barneskolen der de 2 siste årene var ganske ille. Når vi sparket fotball, fikk jeg hele tiden komentarer som: herregud da? Sikt før du blæmmer til!! Og dra til helvete! Dette tålte jeg greit men nå i 8. Har det bygget seg opp til noe 1000 ganger verre. Jeg klarer ikke ta imot beskjeder fra læreren hvis jeg f.eks. snakker med noen i timen, og han sier "(navnet mitt), nå må du være stille!!" For jeg blir mer og mer nedbrutt for sånne ting. Jeg tenker etter hver gang sånn: "nå er det nok, jeg tar livet mitt når jeg kommer hjem". Og idag fikk jeg en veldig streng anmerkning for jeg flirte i timen med to andre ganske mye & heftig. Da røyk tråden. Jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å prøve å leve en hverdag uten å tenke så mye drit om megselv hele tia, være glad som de andre og tåle å få beskjeder. Uten lyst til å ta selvmord heletia.

SVAR

Besvart 11.03.2017 15:31:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste. Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle