Hopp til hovedinnholdet

Hver gang vi har gym blir jeg fryktelig nervøs og ser ut som en dust, fordi jeg tar henda foran ansiktet mitt, slik at ballen ikke skal treffe meg. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har alltid vært redd for ballspill, helt siden barneskolen. Der skjønte læreren min litt hvordan jeg hadde det og jeg fikk lov til å trene med en ball alene, men det var ikke akkurat så morsomt for meg, jeg er jo redd for den. Alle i klassen visste at jeg var redd for ballen og de fleste aksepterte det. Når jeg begynte på ungdomsskolen, med en del nye klassekamerater, merket de fort at jeg var ganske pysete. Pappa ga beskjed til læreren at jeg var redd for ballen og jeg har fått trent litt alene - ikke særlig gøy. Men det så ikke ut som de tok det særlig alvorlig for det tok flere uker før de svarte. Selv om læreren visste at jeg var skikkelig redd for ballen, så det ut som om hu trodde at etter noen gymtimer med egentrening med ball, var det liksom mye bedre. Men det var det slett ikke. Jeg måtte være med på volleyball, basket osv. Det er ingen som skjønner hvordan det er. Selv om pappa har gitt beskjed, forstår ikke han hvor redd jeg er. Alle tror at det liksom blir bedre igjen med en gang. Det går ikke, jeg har vært sånn hele livet! Mamma sier at jeg må tåle det og være med på gymmen, men det er jo ikke så lett... Jeg tror jeg har en fobi for ballen, men det er jo ingen om vil høre på meg. Hver gang vi har gym blir jeg fryktelig nervøs og ser ut som en dust, fordi jeg tar henda foran ansiktet mitt, slik at ballen ikke skal treffe meg. Guttene i klassen er jo helt gærne, de pælmer ballen i veggen uten å se seg for. Ikke rart jeg er redd... Jeg får helt panikk og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg klarer ikke å ha det slik resten av ungdomsskolen. Hva må jeg gjøre for at noen skal høre meg ? Jeg vil vite helt sikkert om jeg har en fobi.

SVAR

Besvart 26.07.2009 20:15:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
account_circle