Hopp til hovedinnholdet

Vi går glipp av undervisning rett før standpunkt!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Nå i disse tider har det blitt mye endringer i skolehverdagen. Vi som avgangselever på videregående er ekstra avhengige av de karakterene vi får til våren. Allikevel er det lærere som har totalt uteblitt fra den digitale undervisningen, og knapt nok gitt ord fra seg før det plutselig propper inn en oppgave om ett eller annet. Læreren min er visst 40% sykmeldt i tillegg. Hva sier loven om at vi mister mange uker med undervisning rett før standpunktkarakteren settes, er dette noe vi kan klage på? I tillegg er det flere lærere som legger opp til ukomfortable undervisningssituasjoner, der vi skal sitte en til en på videchat og bedømmes for hvordan vi presterer. Jeg synes dette er svært ubehagelig, og liker vanligvis ikke å ha på kameraet mitt i en gruppesituasjon, langt mindre i en samtale med kun læreren og meg til stede. har læreren lov til å kreve at undervisningen, og vurderingen foregår slik?

SVAR

Besvart 07.05.2020 09:48:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

 

Les mer
account_circle