Hopp til hovedinnholdet

Jente på 15 år som er aktiv idrettsjente med BMI på 17, er opptatt av en tynn kropp og tenker mye kalorier og mat. Har jeg en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en 15 år gammel jente som er aktiv innen idrett, 175 cm lang ov veier rundt 54-55 kg. Har en BMI på 17. Selvbildet mitt varierer fra dag til dag, om jeg er mett eller hvordan jeg føler meg med meg selv. Ser meg ofte i speilet, trekker inn magen og ser på lårene og midjemålet. Får ofte komplimenter av venner og ukjente at jeg burde bli modell. Jeg føler et lite press at jeg bør holde meg slik jeg er vil være som jeg er og kanskje litt tynnere. Avogtil ser jeg på meg selv hvor tåpelig jeg er og avfeier at jeg muligens har en type spiseforstyrrelse. Jeg har fått mensen, for et par år siden, ca 3 år, men har ikke hatt det på nesten et år nå. Jeg tenker mye på kalorier og mat og føler en skyldfølense når jeg spiser mer enn jeg har planlagt. Er egentlig glad i mat, men tvinger meg med å spise bare sunt. Har droppet potetgull, godteri, brus, jucie, salatdressing, krutonger og andre usunn ting. Er en ganske usosial sjel, som har lav selvtillit når det gjelder venner. Føler meg oversett og feiet bort. Jeg unngår gjerne kvelder der mat og godteri blir servert. Oppfører jeg meg slik for å be de andre se meg? I det siste har jeg prøvd å få meg selv til å spy, ved å stikke firngrene i halsen. Men får det ikke til. Fra vårparten av året(ca. da jeg begynte å bli opptatt av kroppen min) fikk jeg en type pusteproblemer, som kan høres ut som asma, men det viser seg at testreusltatene var normale. Men skal ta nærmere tester siden. Jeg er veldig usikker når jeg stiller meg selv spørsmålet, har jeg en spiseforstyrrelse? Hører det slik ut? Bør jeg si ifra til mamma og snakke med fastlegen min. Håper på raskt svar. Klem, urolig jente.

SVAR

Besvart 21.07.2008 20:24:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
account_circle