Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg spise 3 måltider om dagen og fortsatt ha normal forbrenning?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente som lurer på ting om slanking. Jeg vil gjerne gå ned litt i vekt. Jeg tenker et jeg vil redusere matspisingen min. jeg pleier å spise sånn sunn frokostblanding uten sukker til frokost, en yoghurt eller noe annet til lunsj og en eller noen tallerkener med middag. Men mitt problem er at jeg kan skeie ut flere ganger om dagen. Det vil si at jeg tar meg brødskiver og sånn innimellom måltider, spiser flere tallerkener med middag og kan også spise sjokolade flere ganger i uka. Også drikker jeg brus flere ganger om dagen. I helger pleier jeg å spise godteri og det skjer ofte at jeg spiser for mye og blir kvalm, det skjer om jeg ikke er på fest i helger da. Også spiser jeg mindre igjen ei uke osv… Men jeg veit jeg kan klare å redusere matmengden om jeg virkelig vil, og det vil jeg nå. Mamma har også sakt at jeg burde passe på vekten sånn at jeg ikke er overvektig om 10 år og sånt. Det går virkelig inn på meg så nå tar jeg det på alvor. Jeg er ikke tynn men jeg er naturlig i kroppsformen min. i alle fall ut i fra det jeg ser da. Og jeg vil bli tynn.. Jeg er ganske opptatt med det om vekt. Egentlig så her jeg faktisk vurdert en slags spiseforstyrrelse. Og det er ikke bra. Legen min har sagt at jeg er naturlig og fin, hun syns jeg ser passe “tynn” ut da. Men jeg vil virkelig bli mindre. Jeg føler at jeg kommer til å like meg mer om jeg blir tynnere.
Jeg har tenkt meg at jeg spiser 3 måltider om dagen. Og kan ta litt godteri i helger.
Til frokost blir det enten en frukt eller frokostblanding uten sukker, en yoghurt eller noe smått til lunsj og maks en hel tallerken med middag. Og om jeg blir sulten skal jeg drikke vann eller ta en frukt.
Gjør dette at forbrenningen min stopper opp? Og hvis, hvordan kan jeg klare å holde den oppe?
Jeg har hørt det om at men burde spise mange små måltider om dagen og trene hver dag. Men jeg har prøvd det, føler at jeg legger mer på meg selv om jeg trener bra. Samme hvor sunt jeg spiser.
Det jeg lurer på for å skrive det enkelt, var om det er smart å redusere matspisingen min til 3 små måltider om dagen uten at det stopper forbrenningen min? og hva kan jeg gjøre for å holde forbrenningen oppe?
Håper på et godt svar :)
Hilsen ei jente på 17 år.

SVAR

Besvart 19.10.2008 21:24:35
account_circle