Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor vil jenter alltid slanke seg og gutter legge på seg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg blir nesten lei meg når jeg hører om 12-13åringer som lurer på hvordan de skal få salket seg. Slanking skal kun skje dersom man er ekstremt overvektig og er ferdig med puberteten. I puberteten voksen ingenting i den rekkefølgen man selv vil, og det får man bare godta.

Selv er jeg 173 cm høy og veier 63kg. Jeg har alltid veid mer enn alle vennene mine, men det er fordi jeg alltid har vært høyere også. Ungdommer, slutt å sammenlign dere med venner! Ingen er like. Jeg godtar vekten jeg har, for jeg veit jeg ikke er ferdig utviklet ennå. Jeg vil heller leve med å se ut som jeg gjør, enn å ødelegge meg selv for å se "perfekt" ut.

En ting til, hvorfor vil jenter alltid slanke seg og gutter legge på seg? Det høres så feil ut. veldig mange jenter som skriver inn her og andre steder er langt i fra overvektige og trenger ikke slanke seg. Jeg kan skjønne at gutter ønsker og se "store og tøffe" ut, men ting kommer etter hvert, det hjelper ikke å bare spise usunn mat for å få litt vekt på kroppen.

Dette ble vel kanskje mer som et innlegg enn et spørsmål, men jeg måtte bare få sagt det. Jeg syntes det er kjempeleit at så mange ungommer ødelegger ungdomstiden sin med å lure på om de ser "perfekte" ut.

P.S. Jeg har alltdi hørt at om du er 170cm høy så skal du veie rundt 70kg og er du 155cm skal du veie rundt 55kg. Stemmer det?

SVAR

Besvart 24.11.2008 19:04:11
account_circle