Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange kalorier skal jeg spise når jeg skal ned i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg ønsker å gå ned i vekt og prøver derfor å bruke appen Lifesum. Jeg vet at en app ikke kan gi helt korrekt svar, og at man ikke bør bli for opphengt i det, men jeg synes det er vanskelig å passe på hvor mange kalorier jeg skal ha uten å føre det opp. Jeg skal ha i meg rundt 1400 kalorier for å gå ned i vekt. Det jeg lurer på er: Hvis jeg løper på tredemølle og forbrenner 200 kalorier, så må jeg jo også spise mer for å opprettholde 1400 kalorier ikke sant? Men hva hvis jeg trener styrke? Da er det jo ikke like enkelt å vite hvor mye du forbrenner, og jeg vil jo ikke få i meg for lite kalorier heller, for da begynner vel kroppen å lagre på fettet? Tror det var noe med at hvis man fikk i seg under 1100 kcal så begynte kroppen å lagre på fettet. Jeg er 158 høy og veier ca 70 kg. Takk for svar!

SVAR

Besvart 12.03.2017 09:35:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle