Hopp til hovedinnholdet

Hun veier mer enn jevnaldrende

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som egentlig er 12 år. Jeg syns jeg spiser alt for mye og jeg veier 50kg, jeg går bare i 6 klasse men begynner dette året i 7 klasse. Alle andre jenter i klassen min veier ikke så mye som jeg, jeg veier sånn 10kg mer en dem. Jeg gråter hver gang jeg veier meg. Kan dere gi meg tips på hvordan jeg kan gå ned 20 kilo på en uke? Kan jeg Pliss få svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Du sier at du veier ca. 10 kg. mer enn alle vennene dine, og ønsker å gå ned 20 kg på en uke. Det kan jeg fortelle deg med en gang, at det kan du ikke få til, uansett hva du gjør. Det er det like lurt å slutte å tenke på!

Det at du veier 10 kg mer enn "alle andre" er egentlig heller ikke noe særlig å tenke så mye på. Ungdom vokser på forskjellige måter og på forskjellige tider. Det at du veier mer nå, betyr ikke nødvendigvis at du kommer til å gjøre det resten av livet ditt. Kanskje er du tidligere ute med pubertetten og gjør mye av vektøkningen nå.

Forsøk å slappe av og bli fornøyd med egen kropp. Om du ikke klarer det på egenhånd, så be om hjelp. Snakk med helseøster på skolen din for eksempel.

Jeg ønsker deg masse lykke til!!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Slanking
Tilbake til spørsmål og svar