Hopp til hovedinnholdet

Har du noen råd til hvordan jeg kan gå til helsesøster uten å føle meg dum og liten som kommer til hu med, (i forhold til mange andre) ganske "barnslige" problemer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 18 år som trenger noen råd. Gjennom hele barneskolen ble jeg mobbet, og selv om jeg har et ganske så bra liv i dag så preger det meg fortsatt. Jeg ble mobbet fordi jeg var overvektig, var jeg blid var det feil, var jeg sur var det feil osv. I bunn og grunn var alt jeg gjorde feil. Da jeg begynte i 10. klasse begynte jeg å trene og klarte å gå ned i vekt. Jeg merket med en gang at jeg ble mer sikker på meg selv, fikk venner, og turte å gjøre litt ut av meg. Men for et år siden begynte jeg sakte men sikkert å legge på meg igjen, og dette sliter jeg med veldig i dag. Det er værre nå å legge på seg etter å¨ha opplevd å være slank, i forhold til når jeg var overvektig og ikke viste av noe annet. Jeg har fortsatt vennene mine, men jeg er igjen blitt mer innesluttet, føler meg deppa stort sett hele tiden, og jeg har igjen fått "tvangstanker" som gjør at jeg sitter inne istedet for å gå ut, redd for å "drite" meg ut osv. Jeg føler at jeg har fått et tomrom, og jeg vet hvordan jeg kan fjene dette( ved å slanke meg igjen) men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare det. Motivasjon, livslyst og alt er borte. Jeg vurderer å gå til helsesøster på skolen, men jeg vet ikke hvordan jeg kan begynne en samtale med hu, det er så mange som har det værre enn meg også skal jeg gå til hu for å klage over noe så egentlig uviktig som vekt. Har du noen råd til hvordan jeg kan gå til hu uten å føle meg dum og liten som kommer til hu med, (i forhold til mange andre) ganske "barnslige" problemer?

SVAR

Besvart 09.01.2009 16:15:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle