Hopp til hovedinnholdet

Er jeg for feit? er det farlig og slanke seg nå? kan jeg få anoreksi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei!
jeg er 14 år, 158 cm høg å vege 52-53kg, i 2006 eller noe sånn, veide jeg 68kg . Jeg er feit, og vil ned i vekt, men får det ikke til. Har masse fett på låra, rundt magen, og armene, jeg føler gutter ikke liker meg pga jeg føler jeg er feit, å da trur jeg de og syntest det, foreldra mine er redde for at jeg skal få anoreksi å alt sånn , fordi jeg syntest jeg er feit. Men jeg hater kroppen min å vil ned i vekt, få vekk magen å låra. Jeg spiser ikke mye snop, jeg har slutta, men jeg spiser det av og til. Trener av og til , tror jeg skal bjunne på volleyball eller noe sånn, men eg klarer ikke ha denne kroppen, å etter jeg bjunnte å gå ned i vekt, det første som har gått vekk er brystene, jeg er nesten helt flat. Jeg går ikke no særlig ned i vekt nå, men jeg vil ha vekk magen den er så klumpette å ekkel når jeg sitter, å det er ein liten kul ut når jeg står, åsså vil jeg ha vekk de store låra mine!
jeg er redd får å legge på meg, å jeg vil ikke ha anoreksi, trur ikke jeg får det heller. Men jeg trenger svar.. er jeg for feit? er det farlig og slanke seg nå? kan jeg få anoreksi?

SVAR

Besvart 11.01.2009 15:37:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Styrketrening

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

 

Les mer
account_circle