Hopp til hovedinnholdet

Jeg ei jente på 16 år og er 157 - 158 høy. Jeg veier veldig forsjellig, mellom 59 og 64. Føler meg veldig tykk, jeg trener egentlig ganske lite.

Jente 16 år
 

Spørsmål
Jeg ei jente på 16 år og er 157 - 158 høy. Jeg veier veldig forsjellig, mellom 59 og 64. Føler meg veldig tykk, jeg trener egentlig ganske lite. Bare lurer på om det er normalt, fordi jeg har ikke tynn mage og tynne lår.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ut ifra det du beskriver er du innenfor normalen hva vekt og høyde angår. Det at du føler deg tykk, kan ha med mange faktorer å gjøre. Sammenligner du deg ofte med venner, og da særlig de som er tynnere enn deg? Bruker du mye av tiden din til å tenke på og snakke om kropp og slanking? Får du kommentarer fra venner og andre om kroppen din?

Det er lett å komme inn i en litt vodt tankesirkel når man blir opptatt av dette. Da kan det være lurt å sette seg ned å prate med noen man stoler på for å teste tankene sine og korrigere de litt. Hva med om du tok kontakt med helsesøsteren på ungdomshelsestasjonen eller skolen der du går, og fortalte litt om det du tenker på til henne?

Dersom du ønsker å være i mer aktivitet, så prøv å finn noe du trives med, noe du synes er gøy. Da er det ofte lettere å fortsette.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Slanking
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Må du betale tilbake stipend du allerede har fått hvis du stryker på videregående?