Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har litt for mye av det gode på kroppen. Spesielt på magen/sidene + lår og rumpe.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 14, blir 15 i mai.
Jeg lurer på om jeg har litt for mye av det gode på kroppen. Spesielt på magen/sidene + lår og rumpe. Føler meg for rund og det liker jeg ikke i det hele tatt... Jeg er 160 cm høy og veier 50 kg. Har vel litt spinkel beinbygning generelt, men midjemålet mitt er på 66 cm og rundt hofta er jeg ca 80 cm bred. Bør jeg slanke meg?

Greia er det at etter jeg fikk diagnosen skoliose (skjev rygg) har jeg ikke vært så aktiv. Jeg har ca. 35 grader skjevhet eller noe sånt. Ryggsøylen min er altså formet som en s... Jeg går og tenker på operasjon, men mora mi er svært sketisk. Jeg har ofte vondt og problemer. Spesielt når jeg har mensen. I det siste har jeg også hatt ganske vondt i ribbena, hvorfor det? Pga den skjeve ryggen? Det føles nesten ut som at de blir klemt innover og fra hverandre.

Håper dere kan svare på disse spørsmålene.
Klem fra usikker jente.

SVAR

Besvart 22.01.2009 12:14:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle