Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal slutte på skolen, kan jeg få økonomisk sosialhjelp?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på skole og har stuidelån. Utenom skole så har jeg en jobbstilling på ca 30%. Tenkte å slutte på skolen av personlige grunner. Sliter med angst og har snakket med legen min. Når jeg slutter på skolen, så får jeg ikke stipend lenge, og har kun lønnen jeg tjener selv. Bor med en venninne og har husleie, strøm og andre regninger. Lurte på hvor jeg kan søke støtte når jeg slutter, dersom jeg ikke finner eg større stilling med det første? Får jeg sosialhjelp da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Hvis du slutter skolen, så kan du ha rett til økonomisk sosialhjelp fra NAV hvis du ikke finner en større stilling. Du må da være registrert som arbeidssøker hos NAV, og søke aktivt etter jobb. Du vil også bli kallt inn til ulike jobbsøkerkurs og andre tiltak av NAV kontoret ditt.

Gode jobbsøkertips finner du her, og besøk gjerne vår facebookside "NAV Jobblyst" - her kan du få veiledning og gode råd om jobbsøk fra våre flinke veiledere.

Du skriver at du må slutte på skolen på grunn av personlige grunner og at du sliter med angst. Forstår ut fra spørsmålet ditt at du har tenkt å finne en jobb med større stillingsprosent. Er det slik at angsten du sliter med hindrer/kan hindre deg i å jobbe fullt? Hvis det er tilfelle, så finnes det en stønad fra NAV som heter arbeidsavklaringspenger. Et av vilkårene for å kunne ha rett til stønaden er at arbeidsevnen din må være nedsatt med minst 50 % i alle typer jobber på grunn av sykdom eller skade. Les mer på lenken over.  

Ring oss gjerne på tlf: 55 55 33 33 hvis du har flere spørsmål, eller send inn nytt spørsmål her så skal vi svare deg så godt vi kan. Vi ønsker deg lykke til videre med jobbsøk! :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp