Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Mister jeg ung ufør-fordelen hvis jeg flytter til utlandet?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, kan man få med seg ung ufør tillegget til utlandet (eøs) ? Jeg har lidelsen alvorlig depresjon, er 100% ung ufør, og påvirkes svært negativ av det skiftende været og mørketiden i Norge. Legen har anbefalt meg å flytte til et land med mer soldager og stabile lys/mørketider, men jeg har hørt at uføretrygden blir redusert tilsvarende ung ufør tillegget dersom man flytter til utlandet. Hvorfor det? Fins det ikke unntak, siden legen selv har anbefalt det? Lurer på en ting til: Jeg har lyst å prøve meg i 20% jobb. Hvor lenge kan jeg jobbe 20% før uføregraden min blir redusert? Lurer også på dette fribeløpet på 36000, er det 36000 brutto eller netto?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer