Hopp til hovedinnholdet

Når bør jeg melde meg som arbeidsledig og søke dagpenger?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 18,5 år, blir 19 før sommeren, og har nettopp droppet ut av skolen. Jeg har en helgejobb som jeg er veldig glad i, og som jeg har lyst til å fortsette med. Har ikke tenkt til å søke aktivt jobb for ukedagene før etter sommerferien, ettersom jeg vet at helgejobben jeg har nå vil utvides i forbindelse med sommerferien. Jeg bor hjemme hos foreldrene mine, men vil veldig gjerne flytte ut så fort som mulig. Bør jeg gjøre noe i forhold til NAV mht. fremtidige krav eller samarbeid om evt. sosialhjelp eller dagpenger? Bør jeg starte aktiv jobbsøking nå, eller er det ok å bruke ukedager til fritid og rekreasjon frem til sommerferien er ferdig, og derfra starte jobbsøking etter full jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Så fint at du har en helgejobb som du trives i.  Det er jo bra at du får litt mer i den til sommeren også.  Men du bør jo allerede nå begynne å se etter en jobb fra høsten også.

Du kan allerede nå registrere deg som arbeidssøker på nav.no.  Der kan du oppdatere CV'en din, evt. legge den inn hvis du ikke har gjort det tidligere.  Da blir den tilgjengelig for arbeidsgivere som bruker nav.no for å finne aktuelle folk til ledige stillinger.

Vi har noen gode tips til deg som er ungdom og på jakt etter jobb på nav.no.  Sjekk vår ungdomsside.  NAV har også en Facebook-side som heter Jobblyst.  Her kan du få gode råd og tips, samt chatte med gode veiledere hos NAV.

Ønsker deg lykke til i jakten på jobb!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp