Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Orker ikke å bo hjemme mer.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 20 år som går skole deltid ved en skole tilpasset for ungdommer og unge voksne med psykisk sykdom eller som av andre grunner ikke kan gå/fullførte vanlig VGs. Jeg skulle egentlig blitt ferdig våren 2017, men grunnet alvorlige helseproblemer og høyt fravær fikk jeg ikke vitnemål. Min bosituasjon er nesten uutholdelig; jeg bor fortsatt hjemme hos foreldrene mine men ønsker av mange grunner å flytte ut. Jeg går fast til psykolog og hun sier hun kan gi meg erklæring på at det er særlige forhold som gjør at jeg ikke kan fortsette å bo hjemme. Problemet er at jeg ikke er i stand til å jobbe ved siden av skole, og har dermed ikke råd til hverken husleie eller annet som mat og hygieneprodukter. Foreldrene mine er ikke villige til å støtte meg noe som helst ved utflytting. Det jeg egentlig lurer på er hva slags støtte jeg har krav på, hvis jeg har rett på noe i det hele tatt. Andre elever på skolen får arbeidsavklaringspenger og borteboerstipend.

account_circle
AKTUELT NÅ

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer