Hopp til hovedinnholdet

Jeg har BSU, kan NAV kreve at jeg bruker disse pengene?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Eg gør i dag på aap penger ifra nav. Men disse tar slutt i juni 2019. Eg må da søke sosial hjelp da eg ikke har intekkt eller penger liggende. Men eg har en bsu konto,konto til bolig sparing me 40 000kr på. Disse pengene er jo låst til bolig og man må tilbake betale skatt om disse brukes til aemt enn bolig kjøp. Spørsmålet er da. Kan nav kreve at disse pengene blir tatt ut og brukt før sosial kan vurderes? Dette er ikke en vanlig sparekonto som man styrer fritt men en bsu konto. Er 2 år siden eg satt inn pengene da eg hadde bede økonomi da men nå er min økonomi kun nokk til husleige. Kan eg nav kreve at man selger bilen selv om den ikke har noe verdi over vrakpant? Eg må ha bil for å komme meg på møter og aktivitet gjenom nav da eg ikke kan ta buss av qsykiske årsaker. Dette har eg åsså vært hoss lege for å avdekke. Eg deltar gjerne på altivitet gjenom nav som eg blir tilbudt.

Besvart 19.11.2018 11:53
 

Svar
Hei!

Du skriver at arbeidsavklaringspengene tar slutt til neste år, er dette helt sikkert? Har du snakket med din saksbehandler om dette? 

I Sosialtjenesteloven så står det at en BSU konto kan holdes utenfor vurderingen når NAV behandler en søknad om økonomisk sosialhjelp. 

Dette på grunn av skatten du som selv nevner, samt at NAV skal ta hensyn til den enkeltes fremtidige bosituasjon og etablering på boligmarkedet.

Om du blir nødt til å selge bilen din er også noe NAV kontoret vurderer individuelt. NAV skal ta hensyn til situasjonen din.

NAV kontoret gjør denne totalvurderingen, så det finnes ikke et fasitsvar på dine spørsmål. 

Vi ønsker deg uansett alt godt videre. 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spar til egen bolig med BSU

Kjøper hus (colourbox.com)

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom. Men hvilke fordeler får du egentlig, og hva kan du bruke sparepengene til?

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp