Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg trenger hjelp men har ingen som kan hjelpe meg...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg tror egentlig jeg trenger veldig hjelp men har ingen som egentlig kan hjelpe meg det er bare ingen . Jeg har virkelig ikke lyst til å leve i det hele tatt det er det verste jeg noen gang har hvert med på jeg skulle egentlig ønske at jeg aldrig ble født hvorfor meg??? Hva har jeg gjort galt for at det måtte bli meg som ble født. Det er virkelig helt forferdelig å leve det er jo på grunn av alt jeg kan ikke nevne noe for det er jo alt å ver så snill ikke be meg ringe noen for å få hjelp jeg mener det det er virkelig ingenting som hjelper og det er helt sant det jeg egentlig trenger hjelp til er hvordan jeg kan forsvinne langt vekk fra denne planeten egenlig å dø med en gang jeg vil ikke leve et sekund lenger jeg vil drepe meg selv med en gang klarer ikke å leve mer hjelp meg ver så snill

Besvart 26.03.2019 20:38
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det veldig tungt og vondt og jeg syns det er så bra at du kan fortelle til oss hvordan du har det.

Det er ikke alltid så lett å forstå hvorfor vi får negative og vonde tanker. Det vi vet er at selvmordstanker er et symptom på en psykisk tilstand. Det går an å få  hjelp slik at man kan komme seg ut av det som føles mørk og kanskje uovervinnelig. Det finnes hjelp å få! Du trenger ikke dø!

Jeg kan nok ikke si deg akkurat hva som gjør at du har det slik men det er det viktig at du finner ut av. 

Jeg vil absolutt anbefale deg å snakke med noen om det du sier til oss. Selvmordstanker er det mange som har og det er også slik at man kan tenke at dette er skamfullt og noe man ikke kan snakke om - men det som hjelper er å være åpen om at man har slike tanker.

Hvem kan du snakke med?

Snakk med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. 

Har du noen voksne rundt deg eller andre du er trygg på? En venn, en lærer eller andre?

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om du trenger noen å snakke med.

Jeg ser at du ikke ønsker å snakke med noen men det er det som hjelper så jeg håper at du våger det! Du trenger ikke dø! 

Når man bærer på vonde tanker alene så blir det vanskelig å tenke klart og å finne gode løsninger. Da er det fort å tenke at tankene sier deg sannheten men det stemmer ikke! Derfor er det viktig å snakke med noen som kan lytte til deg og hjelpe deg til å forstå hvorfor du har det slik.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får hjelp slik at du kan få det bedre.

Pass godt på deg selv! Du er god som gull!

God klem til deg fra meg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp