Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke meg selv. Hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg liker ikke meg selv. Jeg har en dårlig personlighet og ønsker å endre den. Jeg oppfatter meg selv som en irriterende person som blir for mye. Jeg reagerer på sorg på denne måten, så isteden for å gråte som andre får jeg mye energi og blir helt rar. Jeg sier og gjør mye jeg ikke burde. Jeg gjør også tenker... jeg sårer folk uten å mene det. Jeg føler meg råtten og ønsker å forandre personligheten og klare og kontrollere meg selv. Har dere tips til hvordan jeg kan kontrollere meg selv?

Besvart 05.04.2019 16:35
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Du er ikke alene om å ha det slik!  Jeg syns det er så fint at du kan spørre om råd!

Du er i en alder hvor du skal utvikle deg og finne din identitet. Det skjer mye på innsiden av deg og på utsiden. Følelser kan bli intense og man kan føle at man kanskje mister seg selv og kontrollen noen ganger.

Jeg tror at kanskje din opplevelse av deg selv ikke trenger å være helt riktig men at du blir selvkritisk fordi du gjør noe annerledes.

Jeg vil råde deg til å snakke med helsesykepleier på skolen din om det du forteller til oss. Ved å få hjelp til å sortere i tanker og følelser så vil du forstå deg selv og dine reaksjoner bedre. Vi trenger ofte andre for å gi oss tilbakemeldinger på hvordan vi er. Dersom ingen sier noe eller gir deg noe  oppmerksomhet på det så  er det mest sannsynlig ikke et problem.

Det å lære seg å kjenne på følelser, som f eks tristhet, er vanskelig. Forsøk og legg merke til når du blir trist og kjenn hvordan følelsen kjennes ut i kroppen. Ved å gi den tid så vil du kanskje også få til å gråte. Gråte er sundt!

Når man ikke kjenner etter på følelsene så kan man bli urolig og finne på mye rart og da undertrykker man ofte følelsen.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg også.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp