Hopp til hovedinnholdet

Blir redd når jeg møter kjente

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 15 år. I det siste har jeg vært veldig lat. Jeg har ikke gjort så mye ut av livet. Pappa klager også på at jeg er mye hjemme, men det er det en grunn til. Jeg tørr rett og slett ikke. Byen jeg bor i er ikke stor, og det er vledig stor sjanse for å treffe på noen du ikke vil møte. Om jeg får rundt i gata eller er på sammenkomster blir jeg redd. Et eksempel: På nyttårsaften i fjor hadde mamam inviteert mange, som vi pleier. Men denne gangen var dte anderledes. Jeg gjemte meg på rommet. Det er mulig at jeg er redd for å møte mennsker. DEt skjer veldig ofte i butikken. Om det står noen bekjente i køen, så utsetter jeg det. Trenger hjelp! Er dette bare at jeg er sjenert eller er det angst?

Besvart 30.05.2019 10:17
 

Svar
Hei

Hvis det er slik at du blir redd når du møter kjente, og det har vart siden nyttårsaften, så syns jeg du skal oppsøke hjelp.

Du bør snakke med en voksen fagperson. Bestill time hos fastlegen og få henvisning til psykolog.

Jo fortere du får hjelp, jo kortere tid trenger du for å bli kvitt denne plagen.

Det er slik at dersom du etterkommer følelsene dine, og lar være å gjøre ting, så vil redselen bare bli større. Etter hvert vil du føle at flere og flere ting blir skummelt og ubehagelig. Derfor bør du få hjelp så snart som mulig

Dette bør du snakke med foreldrene dine om også.

Legger ved noen artikler du bør se på.

Masse lykke til

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp